Politie onderzoekt ongeluk tankwagen nog, VVD wil maatregelen

Foto: Politie Zaanstreek

De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk met een tankwagen met ruim 30.000 kilo aan palmolie aan boord op de Provincialeweg in Zaandijk. Daar kantelde gisteren bij de werkzaamheden en de wegversmalling voor de tweede keer in twee weken een tankwagen.

De VVD stelt de veiligheid op dat deel van de N203 vanavond ter discussie in het vragenuurtje van de raad. De weg is één van de belangrijkste verkeersaders van Zaanstad en dus van groot belang voor de inwoners en ondernemers. Bij de werkzaamheden in Zaandijk zit een schuine richel in de weg, die (ook) chauffeurs van tankwagens verrast. Beide keren dat het misging kwamen zij en andere weggebruikers met de schrik vrij, en volgens raadslid Casper Davelaar ontsnapte Zaanstad beide keren aan een milieuramp.

Maatregelen?

In beide gevallen was wel een urenlange afsluiting van de N203 het gevolg. De VVD maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid en doorstroming van de N203 en wil daarom weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat er niet nog meer ongelukken met tankwagens gebeuren op de onheilsplek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen