Nacht van de nacht en tinnen soldaatjes gieten in een fort

Foto: Wikimedia / FaceMePLS

Fort aan den Ham in Uitgeest is op zaterdag 28 oktober één van de deelnemers aan de Nacht van de Nacht, voorafgaand aan de laatste open zondag van dit jaar. Het eerste evenement duurt van 20:00 tot 22:00 uur;

Nacht van de Nacht is een landelijk evenement in in het historische fort betekent dit verlichting door middel van kaarsen. Achter het bouwwerk dat tussen 1896 en 1903 werd gebouwd is het heel erg donker, waardoor er mits de bewolking er geen stokje voor steekt oneindig veel sterren zien zijn. In deze sfeervolle ambiance nemen gidsen de bezoekers mee in het verhaal van de Stelling van Amsterdam en het fort.

Tinnen soldaatjes

Een dag later is het tijd voor ‘Soldaten gieten en Kanonnen schieten’. Het fort heeft een kleine collectie oude tinnen soldaatjes – een nagenoeg verloren gegaan kinderspeelgoed en tegenwoordig een verzamelobject.Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers ze zelf gieten en schilderen, De entreeprijs is dan voor volwassenen 4,50 euro en voor kinderen van zes tot en met elf jaar drie euro. Jongere kinderen en veteranen met een pas kunnen gratis naar binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen