Petruskerk Krommenie weer open voor ontmoeting

22 sep 2023, 10:18 Actueel
screenshot 20230922 101506
De Ontmoetingsruimte van de Petruskerk aan de Snuiverstraat in Krommenie is van vrijdag 6 oktober tot en met vrijdag 29 maart volgend jaar tussen 10:00 en 13:00 uur opnieuw een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten bij een kopje koffie of een glas thee. Iedereen is welkom en het kost niets. De ochtend wordt afgesloten met een kom soep en brood.
De torenhoge energierekeningen leidden begin dit jaar tot het openstellen van de ruimte voor een praatje of om gewoon even lekker van de straat of uit het onaangenaam koude huis te zijn. Er kwamen veel bezoekers en KBO Seniorenbelang Zaanstreek Noord hoopt dat dit het komende halfjaar ook zo is. Ditmaal gaat het vooral om de menselijke warmte. 'De ontmoeting staat voorop en wij hopen dat het niet alleen beperkt blijft tot de vrijdagmorgen. U zou bijvoorbeeld met één of meerdere medebezoekers kunnen afspreken om een wandeling te maken of deel te nemen aan een van onze andere activiteiten,' aldus de organisatie.
Tijdens deze ochtenden ligt er een krant en het weekblad, er kan weer een puzzel gemaakt worden en het dambord wacht op de stenen. Ook is het plan om foto’s van Krommenie en Wormerveer van vroeger en nu of andere fotoseries van activiteiten of van vakantis te vertonen op een groot scherm.