Het Hem en Horst presenteren tweede New HHHorizons

De Thomaskerk.
De Thomaskerk.
Foto: Google Street View

Het Hem en Horst presenteren tijdens Amsterdam Dance Event 2023 de tweede editie van New HHHorizons, in het brutalistische gebouw van de Thomaskerk in Amsterdam Zuid. Tegen deze opmerkelijke achtergrond worden nieuwe connecties gezocht tussen muziek, dans, architectuur, mode en beeldende kunst.

Op het tweedaagse multidisciplinaire programma op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober brengen Het Hem en Horst een nieuwe generatie makers samen ‘die buiten de grenzen van hun discipline denken en op experimentele wijze elektronische muziek verbinden met mode, dans en beeldende kunst,’ aldus de aankondiging. Tijdens New HHHorizons staan vier nieuwe interdisciplinaire live performances centraal die ‘het publiek ieder op hun eigen manier een meeslepende kunstervaring bieden’.

Artiesten

Zo presenteren dj Woody ’s Gravemade, bekend als Woody92, en modeontwerper Armia Yousefi (oprichter van het label Joone Joonam) een hedendaagse interpretatie van een middeleeuws riddergevecht en ontwikkelt de interdisciplinaire kunstenaar en dj Maria Muehombo, bekend onder haar artiestennaam M I M I, een performance waarin ze de rol aanneemt van ‘een moderne sjamaan die je meeneemt op een transformerende reis’.

Huidige Het Hem artist in residence Søren Siebel aka Bas Grossfeldt creëert met de 60 minuten durende performance The Space of Everything een speculatieve toekomst waarin genderqueer non-conforme, collectieve identiteiten centraal staan. De Brusselse artiesten Sky H1 en Mika Oki vinden elkaar in het onderzoeken van immateriële plaatsen en landschappen, waarbij ze putten uit hun achtergrond in sculptuur, elektroakoestische muziek en ambient.

De Thomaskerk.

 

Het Belgische kunst- en muziekfestival Horst en het momenteel wegens renovatie gesloten Zaanse cultuurhuis Het Hem vonden het protestantse kerkgebouw aan de Zuidas – ontworpen door architect Karel Sijmons in 1966 – als decor voor een avontuurlijk programma in een nieuwe context. ‘Met opvallende architectuur in het DNA van zowel Horst als Het Hem is dit de uitgelezen plek voor een bijzondere interactie tussen omgeving, publiek en maker. De brutalistische beginselen die De Thomaskerk kenmerkt sluiten naadloos aan bij de expressieve, spirituele en grensverleggende performances van de artiesten tijdens New HHHorizons.’ Het hele programma vindt u hier.

Cookieinstellingen