Oostzaanse ijsvogel naar het Rotterdamse Natuurhistorisch Museum

Foto: Instagram / Christoph van Ingen

De ijs-ijsvogel die wereldberoemd werd door de foto van de dertienjarige Christoph van Ingen uit Oostzaan krijgt een plekje in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. De fotograaf heeft het dier gisteravond aan het museum geschonken, en werd daarvoor bedankt met een Playstation 4.

De familie Van Ingen hakte de aan de strenge kou ten prooi gevallen vogel uit het ijs met behulp van een beitel en een grote zaag en nam hem mee naar huis, waar hij ingekapseld in een brok ijs in de vriezer verdween. Want nadat de foto de nationale en internationale media bereikte, waren er al snel kapers op de kust.

Dode Dieren met een Verhaal

In het Natuurhistorisch Museum gaat de ijsvogel deel uitmaken van de expositie Dode Dieren met een Verhaal. De collectie kent inmiddels veel beroemde kadavers, waaronder de dominomus die in 2005 in een sporthal duizenden steentjes dreigde om te gooien van een parcours waarmee de bouwers het Guiness Book of Records wilden halen.

Pas nog kreeg het museum de poten van de reiger die in het Haagse Bos door een dakloze Rus op een open vuur was geroosterd als avondmaaltijd. Alleen de poten waren nog over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen