Rosa op de bres voor arbeiderswoningen in het Blok in Krommenie

Foto: Google Street View

Rosa heeft het college gevraagd wat voor woningcorporatie Parteon het omslagpunt is bij de keuze tussen het slopen of het renoveren van huizen. De aanleiding is het dreigende einde voor 84 woningen in het Blok in Krommenie.

De sloop van die arbeiderswoningen uit de jaren 20 van de vorig eeuw is nog inzet van onderzoek, maar alle signalen wijzen erop dat Parteon, mede vanwege verrotte funderingen en achterstallig onderhoud, weinig ziet in het behoud van het karakteristieke buurtje.

Elders wel renovatie

Wat is dan het verschil met de wel voor renovatie in aanmerking komende woningen van Parteon in de Prins Hendrikstraat, de Van Limburg Stirumstraat (foto hieronder) en de Van Hoogendorpstraat in Krommenie, vraagt fractievoorzitter Ruud Pauw zich in schriftelijke vragen af. ‘Waarom is daarvoor gekozen en welke invloed heeft u als college hierop gehad?’

Rosa zou graag een onderbouwing van het uiteindelijke besluit middels inspectierapporten willen zien en vraagt of dat tot de mogelijkheden behoort. Spelen nog andere overwegingen dan kosten een belangrijke rol? En vindt het college ook dat achterstallig onderhoud nooit mag worden meegewogen in de overweging om woningen te slopen?

 

Reacties

article
12449
Rosa niet overtuigd van Parteons redenen om het Blok in Krommenie wellicht te slopen
Rosa heeft het college gevraagd wat voor woningcorporatie Parteon het omslagpunt is bij de keuze
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/12449/rosa-op-bres-arbeiderswoningen-blok-krommenie/
2018-03-13T14:14:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/03/13140936/Het-Blok-Krommenie.jpg
Actueel