Wolter Kroes en Cocoa River te horen in Wilhelminapark

Foto: YouTube / Cornelis Music

Het Wilhelminapark in Wormerveer viert het 125-jarig bestaan op zaterdag 26 augustus van 13:00 tot 16:30 uur met een muzikale middag. Cocoa River en Wolter Kroes treden op en toegangskaartjes zijn voor 8,50 euro digitaal te bestellen en te koop bij het huis van de parkwachterr aan de Wandelweg 53 of op 26 augustus bij de toegang tot het park aan de Wandelweg.

Voor Kroes wordt het een speciaal optreden in de buurt van zijn ouderlijk huis: aan het begin van zijn carrière was hij in het park om promotiefoto’s te maken en bij die gelegenheid zei hij toen dat hij graag een keer zou willen optreden in het sfeervolle park met de mooie muziektent. Dat gaat nu vele optredens in den lande dus eindelijk gebeuren. Cocoa River is een Zaanse band die in 2017 werd opgericht en die bestaat uit vijf gedreven muzikanten, te weten Kaylee (zang) en Damiano van der Linden (gitarist), Noor (gitartiste) en Tames Boon (bassist) en Pim Koopman (drummer). De band laat zich graag inspireren door muzikanten uit de jaren 80, 90 en 00. Invloeden van John Mayer, Eric Clapton, The Red Hot Chili Peppers, U2 en Pink Floyd zijn terug te horen in hun eigen werk.

Niet gratis

In 2018 deed Cocoa River mee aan de eerste editie van Zaanse juweeltjes (georganiseerddoor het Wilhelminapark) en behaalde de tweede plaats. In 2022 deed de band mee aan Het geluid van de Zaanstreek en won toen de finale. De prijs bestond uit een geldbedrag en twee dagen opnemen in de studio van Jottem. Begin 2023 is in de studio gewerkt aan de eerste EP, Best Time. Doorgaans organiseert het Wilhelminapark activiteiten die gratis te bezoeken zijn, maar om te voorkomen dat het park wordt overspoeld met fans van Wolter Kroes en Cocoa River wordt ditmaal entree geheven. Het hek gaat open om 12:30 uur, het optreden start om 13:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen