Omwonenden bouwplan Dorpsstraat nu al in de gordijnen

Een sfeerimpressie.
Een sfeerimpressie.
Foto: Gemeente Zaanstad

Omwonenden van een bouwplan aan de Dorpsstraat in Assendelft zijn in de stress geschoten doordat ze daarover niet eerder geïnformeerd zijn. En omdat de gemeente stelt ‘op voorhand geen onoverkomelijke bezwaren vanuit de omgeving te verwachten,’ terwijl de buren meteen de gordijnen in zijn gevlogen.

‘Hoe is het mogelijk dat geen enkele bewoner rond Dorpsstraat 470 tot 500 de bewonersbrief heeft ontvangen? Via via is iemand er achter gekomen dat er een vreselijk plan in ontwikkeling is. Achter onze huizen met nu nog vrij uitzicht over de weilanden en volledige rust,’ schrijft één van hen in een brief aan de raad over het plan om de caravanstalling te vervangen door negentien koopwoningen. De gemeente schreef er een startnotitie over, die nu wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Boosheid

‘Door ons niet tijdig te informeren ontstaat meteen boosheid. Op slinkse wijze het maximale al proberen te bereiken?’ is de eerste indruk in de buurt. En geen verzet? ‘Nee, als wij het niet te horen krijgen kunnen we ook op voorhand geen bezwaar maken. Hoe moet deze wijk in godsnaam bereikt worden? Gaan er huizen gesloopt worden voor een toegangsweg?’ De startnotitie is het startschot voor het proces rond de planvorming en als de raad akkoord gaat ligt er nog niets vast. Raadsleden kunnen hun eerste indrukken kwijt. Mocht er een akkoord zijn dan begint daarna meteen het participatieproces. Zo gemakkrlijk als de gemeente dacht dat dat zo gaan, blijkt echter nu al wishful thinking.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen