‘Gemeente pleegt geen censuur op haar Facebookpagina’

Foto: Informatiebord.nl

De gemeente Zaanstad verwijdert geen reacties van burgers op de gemeentelijke Facebookpagina en er is geen protocol voor het modereren van posts.

Dat zei burgemeester Jan Hamming gisteravond na vragen van Rosa over verdwenen opmerkingen over het Cultuurcluster op de Facabookpagina van Zaanstad. Waarschijnlijk zijn ze door een onbekende derde partij als spam aangemerkt en daarop direct door Facebook verwijderd.

De burgemeester laat uitzoeken of het mogelijk is om dergelijke verdwenen posts weer terug te plaatsen. Bovendien komt er alsnog een reactie op alle vragen die door de verdwijntruc onbeantwoord zijn gebleven.

Referendum

De kwestie speelde gisteravond in het Zaanstad Beraad en dat was toevalligerwijs ook de vergadering waarin aanvoerder Jan de Bruin van de actiegroep Kultuurklutser 7481 handtekeningen aan Hamming kon overhandigen van voorstanders van een referendum over de bekostiging van dat gebouw. Ze worden nu gecontroleerd op hun geldigheid.

Nieuwe raad

De huidige gemeenteraad zal geen besluit meer nemen over het al dan niet houden van een volksraadpleging: die taak is voorbehouden aan de nieuwe vertegenwoordigers van de bevolking die op 21 maart gekozen worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen