‘Zooitje’ op A5, A7, A8 en A10 wegens werk aan verbindingsweg

Foto: Rijkswaterstaat

Het is ‘een zooitje’ op de A5, A7, A8 en A10 waarschuwt de ANWB. En daar komt de eerstkomende uren ook geen verandering in. Door werkzaamheden bij de Coentunnel is de verbindingsweg tussen de A10 en de A8 de komende uren in beide richtingen dicht.

Van 14 tot 16 juli, 21 tot 23 juli en 28 tot 30 juli leidt Rijkswaterstaat het verkeer rond de tunnel om. Weggebruikers moeten dan rekening houden met 20 minuten extra reistijd, is van tevoren berekend. Gedurende deze weekenden wordt op verschillende manieren aan het onderhoud van het asfalt gewerkt. Zo wordt op bepaalde wegdelen het asfalt geseald. Hierbij wordt een nieuwe asfaltslijtlaag aangebracht door er nieuw bindmiddel op de oude laag te spuiten en wordt de levensduur van het asfalt verlengd.

Op andere wegdelen is de slijtage van het asfalt dusdanig dat het oude asfalt moet worden verwijderd en er nieuw asfalt komt. Bij de werkzaamheden is er kans op stofvorming. Vandaag is de weg van de A10 naar de A8 inmiddels weer open. Van Zaandam naar Amsterdam gaat de verbindingsweg naar verwachting rond 14:00 uur open.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen