Menno Vloon wint op EK voor landenteams in Polen

Foto: Screenshot Twitter / TopatletiekLive

Polsstokhoogspringer Menno Vloon wil het nog weleens laten liggen op grote toernooien, maar gisteren was daar op het EK voor landenteams in het Poolse Chorzów geen sprake van. De 29-jarige Krommenieër ging als enige over 5,85 meter en sleepte daarmee de volle zestien punten binnen.

Wereldrecordhouder en de onbetwiste nummer één van de wereld Armand Duplantis doet niet mee aan dit EK, dat onderdeel is van de Europese Spelen. Na Femke Bol op de 400 meter was het de tweede zege voor de Nederlandse atletiekploeg op de eerste dag van de landenwedstrijd, die werd afgesloten op de vierde plaats. Aan kop ging Italië, gevolgd door Groot-Brittannië en gastland Polen.

Sprinter Raphael Boujo eindigde op de 100 meter als tweede. Het 21-jarige talent was met 10.14 één honderdste van een seconde langzamer dan de Italiaan Samuele Ceccarelli. Bouju bleef ruim boven de 10,02 die hij eerder deze maand in Genève liep, maar haalde met de tweede plaats wel veel punten binnen voor het team. N’Ketia Seedo werd derde op de 100 meter in 11,24, die werd gewonnen door de Poolse Ewa Swoboda in 11,09. Ook de Belgische Rani Rosius was nog net sneller dan de 20-jarige Seedo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen