In 2025 voor het eerst Roze Zaterdag in de Zaanstreek

Foto: Roze Zaterdagen Nederland

Zaanstad mag in 2025 Roze Zaterdag organiseren, zo werd vandaag bekendgemaakt in Goes waar het evenement dit jaar wordt gehouden. Roze Zaterdag is de oudste pride van Nederland en komt voor de eerste keer naar de Zaanstreek. Volgend jaar is Groningen aan de beurt.

‘Roze Zaterdag 2025 is een fantastische kans voor Zaanstad om zich aan heel Nederland te laten zien als LHBTIQ+-vriendelijke stad. In de selectieprocedure hebben de initiatiefnemers ons overtuigd met hun uitgebreide plannen, het brede draagvlak en ontzettend veel enthousiasme. Ze hebben ons laten zien dat ze in staat zijn een geweldige editie te organiseren, de Zaanstreek in alle kleuren,’ aldus Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Eervol

De gemeente Zaanstad, Stichting De Zaanse Regenboog, Stichting Marketing Zaanstreek en het Bureau Discriminatiezaken namen gezamenlijk het initiatief om Roze Zaterdag naar Zaanstad te halen. Wethouder van Inclusiviteit Gerard Slegers noemt het ‘ontzettend eervol’ dat er is gekozen voor Zaanstad. ‘Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt. Helaas is dat nog niet overal het geval. Met Roze Zaterdag willen we zorgen voor meer verbinding tussen ál onze inwoners,’ aldus Slegers.

Jarenlange wens

Roze Zaterdag in Zaanstad staat gepland op zaterdag 28 juni 2025. ‘Geweldig dat we Roze Zaterdag 2025 in Zaanstad gaan organiseren, een jarenlange wens wordt nu werkelijkheid, samen blijven we werken aan een inclusief en veilig Zaanstad,’reageert voorzitter Frank Vos van De Zaanse Regenboog. In de aanloop naar Roze Zaterdag 2025 zullen er al diverse activiteiten worden georganiseerd.

Roze Zaterdag bestaat sinds eind jaren 70 en wordt traditioneel jaarlijks eind juni georganiseerd. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt onder andere ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit. Stichting Roze Zaterdagen Nederland bewaakt en beschermt de formule van Roze Zaterdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen