Bloemen en felicitatie voor geslaagde inburgeraar

Foto: Gemeente Zaanstad

Yollanda Pertiwide was afgelopen week de eerste inwoonster die het inburgeringsproces succesvol afrondde sinds de verantwoordelijkheid voor de integratie van nieuwkomers in 2022 overging van het Rijk naar de gemeente. Inburgeraars hebben nu drie routes, op basis van opleiding en leeftijd.

Nieuwkomers moeten taallessen volgen en daarnaast werken óf een participatietraject volgen. Een gemeentelijke inburgeringsregisseur zorgt voor begeleiding. Het doel is dat de nieuwkomer na de afronding van dit traject de taal beheerst en actief deelneemt aan de samenleving. De van oorsprong Indonesische Pertiwi woont en werkt sinds 2017 in Nederland. ‘Zij heeft in korte tijd al haar inburgeringsexamens gehaald en zich enorm ingezet om onderdeel te zijn van onze samenleving. Zij werkt in een hotel in Zaandam waar zij het erg naar haar zin heeft,’ aldus de gemeente.

Felicitatie

Wethouder Gerard Slegers feliciteerde Pertiwi persoonlijk voor haar inzet en met haar prestatie: ‘Complimenten aan mevrouw Pertiwi. U heeft hard gewerkt om uw inburgering af te ronden en u bent een inspirerend voorbeeld voor andere nieuwkomers. Wij vinden het belangrijk dat nieuwkomers meedoen aan de samenleving en hier een netwerk opbouwen. Dat maakt dat u zich hier thuis voelt. Nieuwe inwoners zijn van grote waarde voor de samenleving, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen