Verzaanste versie Romeo en Julia bij FluXus op 17 en 18 juni

Foto: Herman Helsloot

Tijdens de amateurkunstmaand Iktoon de Zaanstreek speelt de FluXus Musical Academy op 17 en 18 juni een verzaanste, moderne versie van het beroemde verhaal van Romeo en Julia. Te zien als locatievoorstelling in én rondom de Verkadefabriek aan de Westzijde in Zaandam.

De voorstelling zit vol energieke zang, swingende choreografieën, pakkende spelscènes en live folkmuziek. Ook is er de unieke mogelijkheid om een bijpassend theaterdiner in restaurant JP 1886 te reserveren. De WestZijdStory is, net als de originele Broadway-musical The West Side Story’ een bewerking van het beroemde verhaal van Romeo en Julia van William Shakespeare. Het gaat over een eeuwenlange strijd tussen twee Zaanse families van de chique Oostzijde en de stoere Westzijde.

West- meets Oostzijde

De rond 50 zang-, dans- en theaterleerlingen van alle leeftijden én muzikanten nemen de toeschouwer mee in het muzikale verhaal. Maan (de Maria van WestZijdStory) werkt als serveerster bij JP 1886. Daar ziet Toon (Tony) haar en wordt verliefd. Alleen er is één probleem: Toon’s vader is de eigenaar van het pand en die is het niet eens met zijn zoons keuze. Als Toon zijn hart volgt, dreigt diens vader de vergunning voor het restaurant in te laten trekken.

Jong en oud

De Musical Academy bestaat uit een groep talentvolle zang-, dans- en theaterleerlingen in de leeftijd van zes tot 60 jaar en is bekend van onder andere Code Monet, Het Geheim van de Zaanstreek en Pinokkio maar dan anders. Majanka Fröhlich tekent voor de tekst en regie van de WestZijdStory, de zangcoaching werd verzorgd door Daphne Groot, de choreografie door Susanna Kranenburg in samenwerking met DanZin en de live muziek komt van Auke Broertjes, en Jindra Hilhorst (Aura) onder leiding van Micha Sprenger.

Tickets kopen

WestZijdStory is op zaterdag 17 juni te zien bij FluXus aan de Westzijde 168 om 17:00 en 21:00 uur, het walking dinner is om 19:00 uur. Op zondag 18 juni is de voorstelling om 16:00 en 20:00 uur en wordt er gegeten om 18:00 uur. Tickets zijn hier te koop. Tijdens Iktoon de Zaanstreek zijn er in juni door heel Zaanstad tientallen activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen