Kinderboekenmarkt op de stadsboerderij op 25 juni

Foto: De Zaanse Kinderboekenmarkt

Zondag 25 juni wordt weer een dag vol plezier, gratis activiteiten en leespret tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt op de stadsboerderij in het Darwinpark in Zaandam. Doen staat zoals altijd voorop bij dit jaarlijkse kinderfestijn, omdat kennismaken met nieuwe activiteiten óók de woordenschat vergroot.

 

De bedoeling is om tussen 11:00 en 17:00 uur de belevingswereld van kinderen op te rekken tot ver buiten het bekende beeldscherm. Het thema is ditmaal ‘Bij mij thuis’. Het is altijd leuk (maar ook een beetje spannend) om kennis te maken met andere ’thuizen’ en dat kan ook via poppenspel en theater. Theatermijn gaat met spelers tussen tien en dertien jaar de voorstelling Verhuisd brengen.

Hotze de Roosprijs

Tussen de ene activiteit en de andere komen de kinderen toevallig ook nog eens bekende schrijvers tegen zoals Marcel van Driel, Rian Vissers, Juliëtte De Wit, Marcel Sanders, Jacquelijn van Ammers, Yvonne de Vries en Suzanne Dirksen. Daarnaast staan er op het podium drie genomineerde kersverse kinderboekenschrijvers; Marcel Groenewegen met Schaduwkraai, Marloes Kemming met De Duistere Koningin en Judith Williams met Hanna Panna. Om 14:30 uur wordt de Hotze de Roosprijs uitgereikt.

Kinderboekenexpress

De flyer van de Zaanse Kinderboekenmarkt verschijnt overal in de Zaanstreek en als die wordt ingeleverd bij de treinconducteurs is dat goed voor een ritje met de Kinderboekenexpress. Wie er ook nog een prachtige tekening van zijn of haar thuis op maakt kan daarnaast ook nog een prijsje winnen. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich de hele dag prima vermaken, maar ook voor ouders, grootouders en verzorgers is het feest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen