Madeliefje gekozen als onze Nationale Bloem

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

We hebben een Nationale Bloem en het is het madeliefje, zo is vanmorgen bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels dat de verkiezing op touw zette.   In totaal brachten 53.000 mensen hun stem uit op hun favoriete wilde bloem.

De afgelopen weken streden ook de paardenbloem, de wilde kievitsbloem, het fluitenkruid en de pinksterbloem om de titel. Maar het madeliefje werd uiteindelijk met ‘een ruime meerderheid gekozen,’ aldus het radioprogramma. Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld vindt het geweldig dat tienduizenden mensen hun stem hebben uitgebracht: ‘Aandacht voor de schoonheid en het belang van wilde bloemen is ook aandacht voor de kwetsbaarheid van wilde flora en hun rol binnen de biodiversiteit en het voortbestaan van insecten- en vogelsoorten,’ aldus Bentveld.

Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal noemt de verkiezing ‘een sympathiek initiatief dat mensen bewust laat kijken naar al die prachtige wilde bloemen om ons heen’. ‘Het brengt de mensen dichter naar de natuur en dat is mooi, want de natuur en de samenleving hebben elkaar nodig.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen