Deel Westzijde afgesloten tussen 12 juni en 12 augustus

Foto: Google Street View

Om de Westzijde tussen de Vincent van Goghweg en de Harenmakersstraat te kunnen opknappen gaat deze doorgaande route tussen maandag 12 juni en 12 augustus dicht voor alle verkeer. Auto’s moeten dan omrijden via de Van Goghweg – Provincialeweg – Stationsstraat en fietsers via de Harenmakersbuurt.

De afgelopen twee jaar is aan de Westzijde naast de Bernhardbrug gebouwd aan het appartementencomplex De Industrieel’ en het zware bouwverkeer heeft Westzijde geen goed gedaan. De ontwikkelaar van De Industrieel gaat de straat daarom nu volledig vervangen en Zaanstad grijpt deze gelegenheid aan om meteen iets aan de verkeersveiligheid te doen. De fietsstroken worden verbreed en de weg dus smaller, wat automobilisten zal dwingen om langzamer te rijden. Daarnaast komen er oversteekvoorzieningen.

Parkeren en huisvuil

Direct aanwonenden van het af te sluiten deel van de Westzijde krijgen van de aannemer een brief over parkeren en het ophalen van het huisvuil. Ondernemers wordt aangeraden om klanten en leveranciers actief te informeren over de tijdelijke onbereikbaarheid. Voor de bevoorrading wordt tijdelijk het gebruik van kleine transportmiddelen aangeraden, omdat grote vrachtwagens niet zullen kunnen keren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen