Nachtelijke werkzaamheden voor kabels nieuwe Zaanbrug

Foto: Provincie Noord-Holland

Om een kabelgoot in de Zaan te kunnen aanbrengen zijn er tussen 8 en 13 mei in de avond en nacht werkzaamheden bij de Zaanbrug. Er zijn kabels nodig om de nieuwe brug tussen Wormerveer en Wormer in de toekomst te kunnen bedienen. Deze worden in een goot (een zogenoemde zinker) op de bodem van de Zaan gelegd.

Het plaatsen van de zinker is een omvangrijke klus, omdat deze via het water moet worden afgezonken. Het is dan niet mogelijk om schepen de Zaanbrug te laten passeren. Om de scheepvaart zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden plaats tussen 18:00 uur en 06:00 uur, van maandag 8 mei tot en met zaterdagochtend 13 mei. De werkzaamheden die voor de stremming van de vaarweg zorgen, starten na 22:00 uur. Dat is buiten de bedientijden van de tijdelijke Zaanbrug.

Machines

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden maakt de aannemer gebruik van meerdere machines. Het geluid daarvan kan in de (normaal gesproken stille) nachten voor geluidshinder in de omgeving zorgen. Mochten de werkzaamheden niet afgerond kunnen worden tussen 8 en 13 mei, dan is er een uitloopmogelijkheid van 15 tot en met 18 mei. De werkzaamheden worden dan ook in de avonden en nachten uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen