D66 bepleit toestaan medicinale thuisteelt cannabis

Foto: Pixabay

D66 wil in Zaanstad het voorbeeld van Tilburg volgen en de thuisteelt van medicinale hennep mogelijk maken. Cannabis kan bij een aantal aandoeningen zoals bij MS eenĀ  duidelijke verlichting van de klachten geven. Tilburg heeft er beleid voor uitgewerkt en een verbod op de handel in deze hennep ingesteld.

Mensen die daar een ontheffing aanvragen voor de thuisteelt hebben een medische verklaring van een geregistreerde zorgverlener nodig waaruit blijkt dat het om medische redenen gaat . Er mogen niet meer dan vijf planten in huis staan en er moet een overzicht worden bijgehouden van het eigen gebruik. Gaat het om meerdere huisgenoten, dan is het maximun vijf planten per persoon. Naast deze vijf planten mag er geoogst worden van een zogenoemde moederplant, die is bedoeld om steeds nieuwe hennepplanten van dezelfde soort te kunnen blijven telen.

Eisen

Thuistelers dienen in Tilburg te zorgen voor een veilige kweekinstallatie en te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, zoals de Woningwet en het Bouwbesluit 2012. Controles worden alleen uitgevoerd als daarvoor aanleiding is. Als mensen zich aan de regels houden en geen overlast voor de omgeving veroorzaken is er niet zomaar een aanleiding om een woning te controleren. Is die aanleiding er wel is, dan is medewerking aan de controle verplicht. De politie kan dan eventueel de hennep in de woning in beslagĀ  nemen. D66 ziet het wel zitten om in Zaanstad dezelfde lijn te volgen en heeft het college schriftelijk gevraagd hoe dat daar tegenaan kijkt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen