Weer Online verwacht door regen zware ochtendspitsen

Foto: Pexels / Eliab Mendez

De ochtendspits dreigt morgen een zaak van geduld te worden, waarschuwt Weer Online. Er trekt dan een regenzone van west naar oost over het land en dat heeft meteen gevolgen op de (snel)weg.

Het is in een normale situatie al druk op dinsdagochtend door veel woon-werkverkeer, aldus de weerkundigen, omdat het een dag is waarop veel mensen buitenshuis werken. ‘Misschien krijgen we dus wel opnieuw de zwaarste ochtendspits van het jaar. De afgelopen twee dinsdagen werd ook al het record voor de drukste ochtendspits van 2023 aangescherpt. Mocht je de keuze hebben om thuis te werken, dan lijkt ons dat een verstandige optie.’ In de middag heeft het weer weinig invloed op het verkeer.

Rest van de week

Woensdagochtend herhaalt het weerbeeld zich met opnieuw regen in de ochtenduren. De woensdagochtendspits is standaard wel minder druk dan andere dagen in de week, maar door slecht zicht tijdens regen zal het toch drukker zijn dan normaal. Ook de rest van de week trekken geregeld regengebieden of buien over het land, ook tijdens de ochtend- en avondspits. Zeker tijdens stevige buien is op donderdag en vrijdag kans op hagel en plensregens, wat kan leiden tot aquaplaning. Naast de regen zijn er soms ook stevige windstoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen