Tuinen en acts aanmelden voor ‘Gluren bij de Buren’ van start

Foto: Sabine van Nistelrooij

Het amateurkunstfestival Gluren bij de Buren met optredens in tuinen verspreid over de gemeente komt deze zomer voor de derde keer naar Zaanstad. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia en de loungesets in tribunes.

De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei. Landelijk zullen in ruim 1000 tuinen, verspreid over 23 gemeenten optredens plaatsvinden. Gluren bij de Buren verlaagt met het festival drempels voor ontmoetingen en biedt intieme podia aan de lokale creatievelingen.

Verbinding

Programmamaker Chelsi Maas: ‘Gluren bij de Buren is een prachtig mooi evenement om te mogen organiseren, omdat het mensen over de hele stad met elkaar verbindt en alle vormen van podiumkunsten in de spotlights worden gezet. Het evenement wordt niet alleen georganiseerd door mij, maar echt samen met alle enthousiaste deelnemers krijgt het vorm. Dat maakt Gluren bij de Buren uniek en ieder jaar ook weer anders.’

Geen restricties

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen voor optredens die maximaal 30 minuten duren en drie keer worden opgevoerd. Tuinen van alle soorten en maten kunnen meedoen: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende lokale partijen.

Reacties

Cookieinstellingen