Ook gemeente gaat ongeval Beatrixbrug onderzoeken

Foto: Google Street View

De gemeente gaat parallel aan het onderzoek van de politie naar het brugongeluk van afgelopen vrijdag ook ‘een aantal zaken ten aanzien van brugbediening en brugveiligheid nalopen,’ zoals de na eerdere ongevallen uitgevoerde integrale veiligheidscans.  Bij het ongeval op de Beatrixbrug raakte een man zwaargewond.

Hij werd gered door en naar het ziekenhuis vervoerd. ‘Het college is zeer geschrokken dat dit ongeluk heeft kunnen gebeuren en wil weten wat er precies is gebeurd,’ laten burgemeester Jan Hamming en verantwoordelijk wethouder Gerard Slegers de gemeenteraad weten. ‘De politie is direct begonnen met een onderzoek. Over de inhoud en de voortgang van dit onderzoek kan het college niets zeggen. Dat is aan de politie.’

Betrokkenheid getoond

De afgelopen jaren zijn er veel maatregelen genomen om de veiligheid op en rond de bruggen verder te verbeteren. ‘Voor het college is het, zeker gezien de gevoeligheid rondom het onderwerp, erg belangrijk te weten wat er is gebeurd.’ Er is na het laatste incident contact gezocht met de familie van het slachtoffer, een dakloze Portugees, ebn met de mensen die eerder te maken hebben gehad met een brugongeval in Zaandam. Ook is het college langsgegaan bij de centrale bedieningspost bij de Wilhelminasluis om ook betrokkenheid met de medewerkers daar te tonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen