Vanaf nu om de dinsdag Tafel tien bij Brouwerij Hoop

Eten bij Brouwerij Hoop.
Eten bij Brouwerij Hoop.
Foto: Brouwerij Hoop

Tafel tien Zaanstreek gaat vanavond van start in Brouwerij Hoop aan de Lagedijk in Zaandijk. Om de twee weken wordt daar op dinsdag Tafel tien gehouden: een maaltijd voor tien mensen die elkaar niet kennen, maar liever niet alleen willen eten.

De host is Zaandamse Marijke Krabbenbos, die al vijftien jaar bezig is om mensen met elkaar verbinden en etentjes organiseren doet ze al langer, voor vrienden en bekenden, voor ondernemende vrouwen en nu dus bij Tafel tien, een concept dat zij bedacht en opzette en dat al in meerdere delen van het land succesvol is. Wie ook host wil worden worden in de Zaanstreek kan het haar laten weten.

Veel voordelen

Er wonen in Nederland ruim drie miljoen mensen alleen. Als ze niet actief iets afspreken met een ander, eten ze elke dag alleen. Kant-en-klaarmaaltijden en bezorgdiensten helpen natuurlijk bij een deel van het werk. Maar alleen eten is lang niet zo leuk als samen eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bovendien aangetoond dat mensen die samen eten zich beter voelen en een groter sociaal netwerk hebben. Een netwerk dat  bijvoorbeeld kan zorgen voor sociale en emotionele ondersteuning die iedereen wel eens nodig heeft.

Bij Tafel tien in Zaandijk kunnen mensen wanneer ze willen aanschuiven  aan een door de host gereserveerde tafel. Er wordt vooraf 27,50 euro betaald en het eten komt to-share op tafel. Tafel tien richt zich op (werkende) mensen van achttien jaar en ouder. Contact opnemen met Marijke Krabbenbos kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen