Cursus voor wegkapitein van Le Champion in Assendelft

Foto: Vectorportal.com

Le Champion houdt zaterdag 25 februari bij de IJsvereniging Assendelft aan de Dorpsstraat 420 een eendaagse cursus wegkapitein voor mensen die vaak in een groep fietsen. Dan is het verstandig wanneer een paar mensen voor de veiligheid de functie van wegkapitein op zich kunnen nemen.

In één dag leren deelnemers in theorie en in de praktijk hoe de veiligheid bewaakt kan worden. Wegkapiteins assisteren de trainer en begeleiden groepen op een plezierige en veilige manier. Tijdens de opleiding komen onder andere de maximale groepsgrootte en welke gevaren op de loer liggen aan de orde. Zo is een groep fietsers qua lengte alleen al te vergelijken met een vrachtauto, maar zijn de fietsers afhankelijk van de kennis en vaardigheden van verschillende individuen en niet van één persoon.

Veertien plaatsen

Op de polderwegen is dat geen probleem, maar in de bebouwde kom en op smalle wegen met tegemoetkomend verkeer is het goed om te weten hoe benarde situaties vermeden kunnen worden. Er is ruimte voor maximaal veertien personen, dus u kunt zich ook met meerdere mensen aanmelden. Leden Le Champion en de Nederlandse Toer Fiets Unie betalen 30 euro. niet-leden een tientje meer. Dat is inclusief lunch, koffie/thee, cursusmateriaal en een certificaat. Aanmelden voor de cursusdag die om 09:30 uur begint kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen