Pleidooi POV voor knarrenhof Marktstraat Wormerveer

Het Wildemanshofje in Alkmaar.
Het Wildemanshofje in Alkmaar.
Foto: WorldTravelOne

De Partij voor Ouderen en Veiligheid maakt zich sterk voor een knarrenhof tussen de Marktstraat en de Krommenieërweg in Wormerveer. Daar krijgt het perceel achter de beschermde gevel van de voormalige Toermalijn een woonbestemming.

Het college had in de startnotitie die een eerste aanzet is voor een plan al geopperd dat de plek vanwege de centrale ligging in het dorp uiterst geschikt is voor seniorenwoningen. Ook een meergeneratiehof ziet de POV wel als een optie. Daarin wonen jong en oud door elkaar en reiken elkaar waar nodig de helpende hand toe.

Volgens de Stichting Knarrenhof gaat het in een dergelijke woonvorm om ‘leuk, veilig en zelfstandig wonen’. Het is een combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van het heden. Het is nadrukkelijk geen woongroep: bewoners moeten het leuk vinden om elkaar af en toe te helpen, zonder dat dit een verplichting wordt. De meergeneratiehofjes zijn bedoeld voor mensen vanaf negentien jaar. Zo kunnen starters, oudere jongeren, jongere ouderen en senioren onder elkaar wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen