Bouwinvest koopt 108 zorgwoningen Houthavenkade

Foto: Gemeente Zaanstad

Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft 108 zorgwoningen aangekocht aan de Zaandamse Houthavenkade, van het samenwerkingsverband tussen Porten Development en Ten Brinke. De woningen zijn bedoeld voor senioren en mensen met een zorgvraag die zelfstandig willen wonen.

Bijna driekwart van de woningen wordt verhuurd in het middensegment, terwijl eerder al bekend werd dat Rochdale de sociale huur op zich neemt in een ander deel van de wijk. Er is een nijpend tekort aan passende huisvesting voor mensen met een zorgvraag en dit tekort zal de komende jaren steeds verder toenemen. Daarom voldoen de levensloopbestendige appartementen in het project Houthavenkade aan de eisen van Woonkeur, waardoor de bewoners in staat worden gesteld om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. In het complex komt een gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke activiteiten en er is thuiszorg op afroep beschikbaar.

Sloop kan beginnen

Volgens directeur Johan Korner van Porten Development kan na zes jaar voorbereiding de sloop en de bouw aan de Houthavenkade nu beginnen. ‘Direct na deze transactie is door Ten Brinke het startsein gegeven voor de realisatie van het gehele project. Bijna alle appartementen zijn verkocht en er staat niets meer in de weg om te beginnen met de sloop. Naar verwachting zijn medio 2026 alle appartementen opgeleverd. Wij zijn heel blij met deze verkoop en hebben vertrouwen in de samenwerking met Bouwinvest,’ aldus directeur Leo Versteeg van Ten Brinke.

Lange termijn

Bouwinvest investeert voor de lange termijn in (zorg)woningen en verwacht dat de marktvraag op peil zal blijven. De sterke onderliggende fundamenten zoals vergrijzing, sterke huishoudensgroei en een grote vraag naar betaalbare huisvesting zorgen voor een stabiel financieel en maatschappelijk rendement.

‘Op de woningmarkt staan waarderingen onder druk en trekken investeerders zich terug. Gelijktijdig zijn de bouwkosten gestegen en zijn er extra uitdagingen met betrekking tot regulering en stikstof. Hiermee komt de haalbaarheid van woningbouw onder druk. Ondanks deze moeilijke omstandigheden zoeken wij met onze partners naar mogelijkheden om projecten haalbaar te maken en door de crisis heen te investeren, aldus Christian Schouten, hoofd Dutch Transaction Management.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen