Kandidaten gezocht voor eerste Zaanse Regenboogprijs

Foto: De Zaanse Regenboog

De Zaanse Regenboog en het Bureau Discriminatiezaken hebben de handen ineen geslagen voor de lancering van de Zaanse Regenboogprijs voor personen en organisaties die zich hebben ingezet voor Zaanse LHBTIQ+-ers of op het gebied van gender en seksuele diversiteit. De eerste wordt op 10 juni uitgereikt.

Nadat het COC in de jaren 80 van de vorige eeuw werd opgeheven, werden er aanvankelijk relatief weinig activiteiten georganiseerd rond gender en seksuele diversiteit. Sinds 2015 is Zaanstad Regenboogstad en sindsdien gebeurt er meer: van regenboogzebrapad tot LHBT-Netwerk Zaanstad (2016 – april 2018). Uit het LHBT-Netwerk is het Roze olifantje dames diner club ontstaan. Vanaf juni 2018 werd De Zaanse Regenboog actiever, met informatievoorziening, belangenbehartiging en activiteiten.

Stimulans

‘We vinden desondanks dat er nog meer kan en mag gebeuren. Daarom reiken De Zaanse Regenboog en het Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek – Waterland met ingang van dit jaar de Zaanse Regenboogprijs uit. In beginsel kan iedere Zaankanter genomineerd worden voor deze jaarlijkse prijs. De bedoeling is om op deze wijze mensen en organisaties te stimuleren activiteiten te organiseren met als thema gender en seksuele diversiteit,’ aldus de initiatienemers. De prijs bestaat uit een kunstobject en een bedrag 100 euro.

De prijs.

Het kunstwerk is een Color BLCK in de natuurlijke regenboogkleuren,  vormgegeven door de Zaanse kunstenares Ingrid Roos.

Kandidaten voor de prijs kunnen vóór 15 april worden aangemeld via het mailadres [email protected]. Vermeld in de e-mail de naam van de genomineerde persoon of organisatie, plus een uitgebreide motivering waarom deze kandidaat de prijs verdient. Belangrijk is dat er een link met Zaanstad bestaat. Vergeet ook niet de eigen naam en contactgegevens te vermelden, zodat eventueel aanvullende informatie kan worden opgevraagd. Een jury kiest de winnaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen