Fietspad bij brug deels afgesloten vanwege onderzoeken

Foto: Google Street View

De provincie voert tussen 30 januari en 8 februari 2023 diverse onderzoeken uit rondom de bruggen in de N203 tussen Krommenie en Wormerveer, officieel samen de Brug Krommenie genaamd.

De verbinding over de Nauernasche Vaart wordt binnen een aantal jaren vervangen en daarvoor is er eerst onderzoek nodig naar de gesteldheid van de bodem. Tijdens het onderzoek wordt tussen 30 januari en 3 februari een rijstrook van het fietspad ter hoogte van de brug afgesloten. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Het autoverkeer ondervindt er geen hinder van.

Alleen overdag

Onderzocht worden zaken als de sterkte van de bodem en de kwaliteit van de grond en het grondwater. De werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 09:00 en 16:00 uur. Noord-Holland werkt aan een plan om de Brug Krommenie te vervangen. Hij is sinds 25 oktober vorig jaar defect en kan sindsdien niet meer worden bediend voor de scheepvaart. De provincie heeft al een aantal inspecties uitgevoerd die duidelijkheid moeten geven of en zo ja welke mogelijkheden er zijn om de Brug Krommenie op korte termijn te repareren. Dan zou de brug tot de vervanging weer bediend kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen