Westerwatering vaker dan elders doelwit inbrekers

Foto: PxHere / Mohamed Hassan

Vergeleken met andere wijken in Zaanstad zijn er relatief steeds meer woninginbraken in Westerwatering. Op maandag 13 februari houden de gemeente, de politie en het buurtpreventieteam daarom een bijeenkomst over hoe bewoners de kans op een woninginbraak kunnen verkleinen.

Burgemeester Jan Hamming verzorgt samen met wijkwethouder Stephanie Onclin het welkomstwoord en vervolgens komt een fictieve inbreker langs van Allerto. Dit is een ervaren voormalige specialist van de politie en hij legt uit hoe een inbreker te werk gaat en wat mensen zelf kunnen doen om de kans op een inbraak te verkleinen. De ‘inbreker’ zal voorafgaand aan de bijeenkomst Westerwatering in gaan om de veiligheid te testen.

Tijdens de bijeenkomst laat hij door middel van foto’s en video’s voorbeelden zien van plaatsen in Westerwatering die inbraakgevoelig zijn. Bewoners zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via [email protected], in verband met de catering. De avond in  Compaen VMBO aan de Nieuwendamstraat 6 begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur met koffie of thee en koek).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen