Kaalslag groen bij Coentunnelviaduct Oostzijde

Voor en na de werkzaamheden.
Voor en na de werkzaamheden.
Foto: Facebook / Werkgroep A 8 - Coenbrug

Jan Broersma van de Werkgroep A8 – Coenbrug is verbijsterd over de kaalslag in de strook groen naast het Coentunnelviaduct op de Oostzijde in Zaandam. Alle negen bomen, struiken en bosschages zijn gekapt en afgevoerd.

Volgens Broersma gebeurde dat in opdracht van de gemeente, hoewel de beplanting in 2011 in overleg met bewoners en de Klankbordgroep door Zaanstad zelf werd aangebracht als afscherming van het viaduct en het aangrenzende bedrijventerrein. Dat gebeurde zowel voor het beeld als voor het geluid en de fijnstof afkomstig van de snelweg. Het perceel staat ook in het bestemmingsplan als een perceel voor ‘groen’, stelt Broersma.

‘Ik heb de leidinggevende ter plekke en enkele ambtenaren om een kapvergunning of eventuele wijziging van het bestemmingsplan gevraagd, maar niemand kon mij dat overleggen. Vandaag heb ik de raadsleden en Burgemeester en Wethouders om hulp gevraagd en moeten wij afwachten hoe de ambtelijke molen zijn werk gaat doen en de groenstrook in ere word hersteld,’ meldt hij op Facebook.

Reacties

Cookieinstellingen