Kunstproject om bewustwording wapens te vergroten

Werk van David Bade in Rotterdam.
Werk van David Bade in Rotterdam.
Foto: Flickr / Wim Hoppenbrouwers

David Bade trapt zijn community art project getiteld IJzervreter morgen af in zijn tijdelijke atelier aan de Kaaikhof 12 in Saendelft. Vanaf woensdag 25 januari werkt de beeldend kunstenaar daar aan een beeld met als thema ‘wapens en jongeren’. In het beeld wordt schroot van ingeleverde wapens verwerkt.

Het doel van het project is om aandacht genereren voor de wapenproblematiek door een samenwerking met bewoners, van jong tot oud. Het project is een initiatief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de gemeente. Bade zal op donderdagen en vrijdagen iedere week in het atelier in de Kaaik aanwezig zijn. Iedereen is daar welkom om te kijken naar de werkzaamheden en om (in overleg met de maker) mee te werken aan het kunstwerk.

Winnaar Prix de Rome

Daarnaast werkt Bade samen met diverse scholen om zoveel mogelijk leerlingen te laten participeren in dit bijzondere project. Bade is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar die woont en werkt in Zaandam. In 1993 kreeg hij de prestigieuze Prix de Rome en in 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op op Curaçao. Het IBB verzorgt een artist-in-residency-programma, organiseert een groot aantal culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

 

Reacties

Cookieinstellingen