Veiliger afslaan naar Communicatieweg Oost bij watertoren

Foto: Google Street View

Nar aanleiding van een noodkreet over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de watertoren in Assendelft heeft de provincie de afslag van de rotonde voorgeleg aan de verkeersveiligheidsexperts voorgelegd. Daar was ook al over geklaagd bij de gemeente en bij Veilig Verkeer Nederland.

De provincie heeft besloten om daar een verkeersbord met onderbord te verplaatsen zodat dat niet meer wegvalt achter het ANWB-bord en om een nieuw bord met onderbord aan andere zijde van de kruising te plaatsen. Ook komen er onderborden bij de bestaande borden komende vanaf de Communicatieweg Oost.

Een oplossing waardoor de bocht voor uitvoegend verkeer richting de Communicatieweg optisch scherper wordt gemaakt is er nog niet. Een scherpere bocht maakt dat auto’s en motoren meer snelheid zullen minderen. Wanneer de bebording wordt aangepast is nog niet bekend. In oktober vorig jaar raakte bij de watertoren een elfjarige fietser gewond toen hij geen voorrang kreeg van een naar de Communicatieweg Oost afslaande automobilist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen