Jan Hamming en echtgenote ambassadeurs ZaanPride

Een deel van de ambassadeurs.
Een deel van de ambassadeurs.
Foto: De Zaanse Regenboog

De Zaanse Regenboog heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie in kunstgalerie  PlayRoom aan de Westzijde de (nieuwe) ambassadeurs van de stichting en van de ZaanPride gepresenteerd. Het zijn burgemeester Jan Hamming en zijn vrouw Roya Kashani, Claudia Janssen, Rubia Enser, Oscar Bodelier en Glenn de Koning.

Ambassadeur blijven Angela de Vos, Angelique Melisse, Bas Hageman, Armen Melkonian, Boudine Griesdoorn en Vera den Adel. Dit jaar wordt het vierde alweer dat er een ZaanPride is, al zorgde corona voor ingrijpende veranderingen in het programma van twee edities. Dit jaar is gekozen voor de non-binaire vlag als achtergrond van de speciale Zaanse Regenboogpin om daar meer bekendheid aan te geven en bespreekbaarder te maken ‘dat er veel meer is dan vrouw en man zijn’.

‘Veel mensen voelen zich niet thuis in de traditionele man/vrouw-rollen. Iemand die zich als non-binair identificeert, voelt zich niet specifiek man en ook niet specifiek vrouw. Maar dat kan ook een beetje van beide, wisselend of juist geen van beide zijn,’ aldus de organisatie. ‘Non-binaire personen willen vaak anders worden aangesproken dan hij of zij. De persoonlijke voornaamwoorden die het meest worden gebruikt zijn die/diens of hen/hun’.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen