Jubileumviering met de Babel Architectuurprijs voor herbestemming

Ook een kanshebber?
Ook een kanshebber?
Foto: Flickr

Stichting Babel blaast ter ere van het vijftienjarig bestaan de Zaanse architectuurprijs nieuw leven in. Deze zomer moet hij worden toegekend voor een bijzonder bouwproject in de streek.

Het architectuurplatform roept een ieder op om suggesties aan te dragen. Het gaat om gebouwen in Zaanstad, Wormerland en Oostzaan die de afgelopen drie jaar een nieuwe bestemming kregen of drastisch veranderden. Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van architect Hans van Heeswijk wijst de winnaar aan.

De prijs was eerder bekend als de Parteon Architectuurprijs Zaanstreek en werd vijf keer uitgereikt, voor het eerst in 2006. Winnaars waren:

De Vouw van Afvalzorg in Nauerna,

De A8ernA onder de A8 in Koog aan de Zaan,

De waterwoningen aan het Zwet in Wormer,

Het wooncomplex De Schepenhof in Zaandam,

Het stadhuis in Zaandam.

De winnaars ontvingen een werk van beeldend kunstenaar Bert Neelen, dat een prominente plaats op of in de winnende bouwwerken kregen. Zowel de opdrachtgever als de architect kregen een kleinere replica.

Mail een suggestie

Suggesties voor de Babel Architectuurprijs 2018 kunnen worden gemaild naar [email protected]. Op zijn Facebookpagina zette Babel zelf een foto van het interieur van de Zaandijker kerk, waarin nu gewoond wordt, bij de oproep om een favoriet aan te dragen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen