Acht gediplomeerde imkers erbij in de Zaanstreek

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De Zaanstreek en de regio Alkmaar zijn een flink aantal gediplomeerde imkers rijker. Na bijna een jaar intensieve studie en wekelijkse praktijklessen in het Guisveld in Wormerveer en in de wijngaard in Oterleek konden zij het landelijk erkende diploma Bijenhouden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in ontvangst nemen.

De imkers zijn inmiddels allemaal met een eigen ‘volkje’ gestart en kijken nu reikhalzend uit naar een goed bijenjaar in 2023. De officiële diploma-uitreiking vond plaats in de Woeste Hoeve in Oterleek, onder auspiciën van de onderwijscommissie van de Imkerschool en het docententeam bestaande uit NBV-docent bijenhouden Marco van Hees en de praktijkassistenten Peter Oosterhuis uit Wormerveer en Marc Wolterman uit Alkmaar.

Nieuwe imkers

De nieuwe gediplomeerde imkers in onze regio zijn Michael Keur uit Krommenie; Heleen en Bastiaan de Keijzer, Anneloes Leegwater – Krijt en Jan Willem Schipper uit Zaandam en Bert Al, Guda Conijn en Lotte Klous uit Wormer. Op 18 januari start in de Woeste Hoeve in Oterleek de volgende imkercursus en daar is nog een plekje vrij. Bel voor informatie Marco van Hees (06 5234 6380) of stuur een e-mail naar [email protected]. Langskomen voor een praatje tijdens UPfest Alkmaar op 15 januari in de Grote Kerk in de kaasstad kan ook.

Sociale onderneming

Duurzaamheid en biodiversiteit zijn in de cursus van de Imkerschool belangrijke thema’s. De Imkerschool is een sociale onderneming die met bedrijven, scholen en niet-gouvernementele organisaties in de regio actief samenwerkt aan biodiversiteit en een gezonde omgeving via educatie, hyperlokale producten, groene stadsdaken en het biologisch inzaaien van akkerranden en braakliggend terrein. Daarnaast wordt ook internationaal samengewerkt aan Europees technologisch onderzoek en de coaching van imkers in ontwikkelingslanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen