WasteShark donderdag te water in Gedempte Gracht

Foto: Ranmarine

Wethouder Wessel Breunesse mag op donderdag 15 december de nieuwe WasteShark onthullen bij de Gedempte Gracht in Zaandam. De WasteShark is een ‘aquadrone’ die de gracht schoon zal houden van zwerfafval en kroos.

Het schoonhouden van het centrum van Zaandam vraagt extra aandacht. De bezoekers van het station, van horeca of winkels zorgen voor veel zwerfafval. De centrummedewerkers van de gemeente legen de prullenbakken twee keer per dag en vissen daarnaast met een schepnet afval uit de gracht. De WasteShark gaat hen helpen. De op afstand bestuurbare WasteShark dankt zijn naam aan de walvishaai die met een  geopende bek zwemt om zijn prooi te vangen.

Prijsvraag

Breunesse gaat als verantwoordelijke man voor de Openbare Ruimte de WasteShark onthullen, die daarna te water wordt gelaten in de gracht. De gemeente heeft ook een prijsvraag op touw gezet voor een toepasselijke naam voor de WasteShark. Hierop kwamen meer dan 130 reacties. De inzender van de winnende naam wordt uitgenodigd voor de ‘tewaterlating’ en de naam wordt op datzelfde moment bekendgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen