Mooie gesprekken ondanks de zorgen bij ‘Kom naar de warmte’

Foto: Kom naar de warmte

De eerste ‘Kom naar de warmte’ in de ontmoetingsruimte van de Petruskerk aan de Snuiverstraat in Krommenie heeft gisteren zo’n tien bezoekers getrokken die thuis noodgedwongen de verwarming laag moeten zetten. Vanaf nu staan in de kerk tot eind maart iedere vrijdag tussen 10:00 en circa 13:00 uur figuurlijk de deuren open.

Alleenstaanden en (echt)paren uit Assendelft Noord, Krommenie en Wormerveer zijn dan van harte welkom en enkele van de eerste  bezoekers hebben al aangegeven de volgende keer terug te komen, om te helpen of om wat lekkers te maken en mee te nemen. In de ontmoetingsruimte kan worden genoten van gezelligheid en een kopje koffie of een glas thee met wat lekkers erbij. De gereedstaande spellen werden gisteren niet aangeraakt en de Wifi-verbinding niet gebruikt: iedereen raakte in gesprek en genoot van de warmte van de ontmoeting. En daarna van de soep met vers stokbrood met kruidenboter.

Nog sponsors gezocht

Iedereen vertelde dat de verwarming omlaag moet en dat dan maar een warm vest of warme trui aangetrokken wordt. De hoge energieprijzen en hoge inflatie zijn daar debet aan. Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek aan ‘Kom naar de warmte’, een iniriatief van de KBO, de Petrusparochie, de PCI, de St. Fonds Vredenburg, de Raad van Kerken en de Rabobank. Er worden nog sponsors die het initiatief ondersteunen: zij kunnen zich melden bij Peter Smit, e-mail [email protected] of telefoonnummer 075 – 6282 517.

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen