Opvang voor dak- en thuisloze jongeren in oud schoolgebouw

Foto: Google Street View

Er komt een opvang voor dak- en thuisloze jongvolwassenen in het voormalige schoolgebouw aan de Klaas Katerstraat 7B in Zaandam. Na een grondige verbouwing is er voldoende ruimte voor de groep om te wonen en samen te leven, maar ook om zich af te zonderen wanneer daar behoefte aan is, schrijft de gemeente in een bewonersbrief.

Pluspunt is ook dat het gebouw centraal gelegen is, wat bijdraagt aan het creëren van een positieve plek voor de nieuwe bewoners die om verschillende redenen tijdelijk een woning of een veilige thuissituatie nodig hebben. Zij krijgen er de ruimte om hun leven zo zelfstandig mogelijk in te richten en een sociaal netwerk te onderhouden. Daarbij worden ze begeleid door een team van het Leger des Heils.

Inloopbijeenkomst

De huidige veertien bewoners van Transit, de opvang van dak- en thuisloze jongvolwassenen aan de Bosschjesstraat in Zaandam worden de eerste bewoners van de nieuwe voorziening. In de loop van een jaar wordt deze groep aangevuld met nog eens acht jongeren. Op maandag 12 december wordt vanaf 19:15 uur in het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Tuiniersstraat 3 een inloopavond voor omwonenden over de plannen gehouden. Wethouder van Wonen Harrie van der Laan trapt de avond af.

Verder zijn aanwezig medewerkers van de gemeente en van het Leger des Heils. Geïnteresseerden wordt verzocht om zich aan te melden via de website maakcentrumoost.zaanstad.nl. Wie geen internet heeft kan bellen met Anne Jansen op het nummer 14 075. Voor vragen over de woonvoorziening voor dak- en thuisloze jongvolwassenen kunt u terecht bij Annemieke van der Wal, afdelingsmanager Fasehuis Transit (06 2569 5275) of via een e-mail naar [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen