Parteon en WormerWonen stappen samen in Zaankwartier

Foto: Coöperatie De Vlyt

Parteon en WormerWonen hebben de handtekeningen gezet voor de bouw van 198 circulaire, sociale huurappartementen in het Zaankwartier in Wormerveer. De woningcorporaties hebben gezamenlijk de grond voor dit project aangekocht en daarmee kan de realisatie van drie woongebouwen doorgaan.

‘Het Zaankwartier bewijst dat het wél kan. Mooi, snel en betaalbaar wonen. Fijn nieuws voor heel veel woningzoekenden,’ zei directeur Harry Platte van Parteon. En dat aan de Zaan, op de plek van de voormalige meelfabriek Meneba. De nieuwe wijk Zaankwartier is een project van Coöperatie De Vlyt UA en een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo. In totaal komen er circa 680 gevarieerde woningen, commerciële ruimten en een hotel. Fijn Wonen van Van Wijnen bouwt de 198 sociale appartementen.

Vlnr John van Nimwegen, Harry Platte, Frank Klomp, Menso Oosting van Fijn Wonen, wethouder René Tuijn en Feike van Reesema van WRE bij de ondertekening.

 

Directeur projectontwikkeling Frank Klomp van Van Wijnen zegt trots te zijn op de samenwerking met Parteon en WormerWonen. ‘Met deze ondertekening zijn we een stap dichter bij duurzame en betaalbare woningen op een prachtige plek aan de Zaan.’ 

Twee en drie kamers

Die komen in een woontoren en twee galerijgebouwen. De woningen bestaan voor 25 procent uit twee kamers en voor de overige 75 procent uit drie. In een gerobotiseerde woningfabriek worden de losse elementen zoals vloeren, wanden en gevels gemaakt. Eenmaal op locatie kunnen er in één dag twee appartementen in elkaar gezet worden, 
inclusief de installatie van de technische ruimte met een warmtepomp, toilet en badkamer.

De appartementen zijn energiezuinig en zo optimaal mogelijk ingedeeld zodat
wonen voor één-, twee- en driepersoons huishoudens mogelijk wordt. ‘
Met deze sociale huurwoningen wordt er weer een stap in het verlichten van de druk op de overspannen, Zaanse woningmarkt gezet.’ aldus een tevreden directeur John van Nimwegen van WormerWonen.

 

 

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen