Vrijdagavond begonnen met herstel van brug in N203

Foto: Google Street View

Komende vrijdagavond 11 november wordt begonnen met de reparatie van de brug in de N203 bij Krommenie, die tot zaterdagmorgen duurt. Autoverkeer moet dan  rekening houden met een kleine vertraging.

Eén van de assen van de brug vertoont scheuren en hij wordt daarom niet meer bediend voor de scheepvaart. Uit voorzorg is ook een van de rijstroken voor het verkeer richting Krommenie afgesloten. De brug in de N203 wordt nu vanaf de onderkant gerepareerd. De klus begint vrijdagavond om 20:00 uur en duurt naar verwachting tot zaterdag 06:00 uur. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer onder begeleiding van verkeersregelaars vanaf de kruising met de N246 over de zuidelijke brug geleid. Eenmaal over de brug gaat het verkeer weer terug naar de eigen rijbaan.

Geen scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden liggen er een werkschip en ponton onder de brug, waardoor de Nauernasche Vaart gestremd is voor alle scheepsvaart. Ook met de reparaties kan de brug niet meer open voor schepen. Scheepvaart hoger dan 2,70 meter wordt geadviseerd om te varen via de Zaan. Scheepvaart hoger dan 6,20 meter kan omvaren via het IJsselmeer. Ze zullen pas weer richting Forbo en verder kunnen als de brug veervangen is, hetgeen nu in de planning staat voor niet eerder dan 2025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen