OM neemt dit jaar 20 verplaatsbare flitspalen in gebruik

Foto: Publicdomainpictures.net

Automobilisten in Amsterdam, Hoorn, Bergen op Zoom, Venlo en Soest passeren binnenkort verplaatsbare flitspalen, zogeheten flexflitsers. Het Openbaar Ministerie laat weten nog voor het einde van dit jaar 20 flexflitsers in gebruik te nemen die twee maanden lang continu de snelheid van auto’s controleren en daarna verplaatst worden.

Volgend jaar komen er nog eens 30 exemplaren bij. Met de 50 verplaatsbare installaties wil het OM voorlopig op 150 verschillende locaties handhaven op de snelheidslimiet. De flexflitsers komen te staan langs gevaarlijke wegen, waar het risico op ongevallen door kruisingen en oversteekplaatsen groot is. Het doel ervan is om het aantal hardrijders terug te dringen en daarmee het aantal verkeersslachtoffers.

Aanvulling

De verplaatsbare flitspalen vormen een aanvulling op de vaste flitsers en de mobiele radar van de politie. Ze zijn volgens een woordvoerster van het OM gemakkelijk te plaatsen en te verhuizen, omdat ze werken met eigen accu’s zodat er geen stroomvoorziening nodig is. Het OM zegt succesvolle pilots te hebben gedaan met het nieuwe fenomeen, zodat de flexflitsers nu door heel Nederland worden ingezet.

Hoorn eerst

De eerste flexflitser wordt dinsdagochtend 8 november geplaatst aan de Provincialeweg in Hoorn. Dat is een drukke weg door Hoorn waar vaak te hard gereden wordt. Na Hoorn volgen die week nog twee locaties: op 9 november Bergen op Zoom en op 14 november Amsterdam. Waar dat gebeurt in de hoofdstad is nog niet bekendgemaakt. De week erna krijgen Venlo en Soest een flexflitser.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen