Woonzorg wil sloop en nieuwbouw van Festina Lente

Foto: Google Street View

Het huidige gebouw van Festina Lente is niet langer geschikt om te voldoen aan de behoeftes van zorgbehoevende, vaak dementerend ouderen en van het personeel. Deze bewoners hebben 24 uur per dag zorg nodig en dat is de groep mensen die op dit moment in aanmerking komt voor een plek in het verpleeghuis in Assendelft.

Onderzoek door Woonzorg Nederland heeft uitgewezen dat verbeteringen noodzakelijk zijn en wil graag zorgwoningen bouwen die beter passen bij de huidige eisen en behoeftes van de bewoners. De gemeente heeft daarom aan het begin van dit proces  een startnotitie gemaakt, waarin in grote lijnen het initiatief van Woonzorg wordt beschreven. Er ligt nog geen concreet plan. Wel staat erin welke uitgangspunten en ambities voor dit project belangrijk zijn.

Niet alles gesloopt

Daarnaast beschrijft de startnotitie hoe de bewoners en de buurt worden betrokken bij de ontwikkeling van het plan voor sloop en nieuwbouw van het bestaande complex, exclusief de twaalf appartementen en zes woningen. Gedacht wordt aan rond 80 tot 90 nieuwe ‘zorgeenheden’. Het huidige gebouw geschikt maken voor een zwaardere zorgfunctie is niet mogelijk: de vleugels zijn niet diep genoeg om daar geschikte woningen met badkamers te realiseren.

Participatie

Gezien het belang van het behoud van kwalitatief hoogwaardige ouderenzorg in Assendelft is het college genegen mee te werken aan de plannen voor Festina Lente. Door de startnotitie krijgt degemeenteraad een ‘vooraankondiging’ dat zij op enig moment een voorstel krijgt voorgelegd dat die plannen concretiseert. Met de vaststelling van de startnotitie wordt in een heel vroeg stadium duidelijkheid gegeven over de verwachtingen rond het project. Woonzorg heeft de directe omwonenden al geïnformeerd over de verkenningsfase en het uitvoeren van een parkeertelling en bomenonderzoek. De initiatiefnemer stelt ook een participatieplan op op basis van het gemeentelijke participatieprotocol

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen