Wintertijd kan maandag voor drukke avondspits zorgen

Foto: Pixabay / Annca Pictures

Weggebruikers moeten vanaf maandag rekening houden met een drukkere avondspits, omdat we vanaf morgen weer wakker worden met wintertijd en het eerder donker wordt. Rijkswaterstaat waarschuwt dat veel automobilisten daarom in de spits in het donker rijden en dat dit ‘soms wel even wennen’ is.

‘We adviseren weggebruikers om extra alert te zijn en rekening te houden met vertraging,’ laat de Rijksdienst weten naar aanleiding van eerdere jaren. Het zicht is in het donker altijd minder en remlichten bijvoorbeeld kunnen feller lijken en zo voor afleiding zorgen. Ook houden automobilisten tijdens het rijden in het donker meer afstand. ‘Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg.’

De afgelopen tijd is het sowieso steeds drukker geworden op de weg. Zo zijn met name op dinsdag en donderdag de spitsen erg druk, aldus Rijkswaterstaat. ‘In combinatie met regenachtig en soms onstuimig herfstweer heeft dit al de nodige extra vertraging met zich meegebracht.’ De klok gaat de komende nacht om 03:00 uur terug naar 02:00 uur. De zomertijd begint altijd op de laatste zondag van maart, en dat is volgend jaar op 26 maart,┬áin week 12.

 

Reacties

Cookieinstellingen