Sinterklaasintocht Wormerveer heeft nog donaties nodig

Foto: Michel Schermer

De Stichting Vrienden van Sint Nicolaas Wormerveer is een crowdfunding gestart om de intocht van de goedheilig man mogelijk te maken. Die staat gepland voor 19 november,  uiteraard in de Zaanbocht. Pakjesboot 11 moet vanaf 13:45 uur te zien zijn van het Zuideinde bij de Adelaar tot aan de Markstraat bij de Jonge Prins.

Zonder subsidie van de gemeente is het echter maar de vraag of het feestelijke onthaal waar elk jaar door zowel kinderen als ouders reikhalzend naar wordt uitgekeken wel door kan gaan: Zaanstad eist nu ook een eigen bijdrage van de organiserende stichtingen en comités. Via de gemeentelijke website Voor je Wijkie is inmiddels ruim 600 opgehaald en rechtstreeks doneren aan de Wormerveerse stichting kan ook, op rekeningnummer NL 49 RABO 01201 77420. De begroting bedraagt 7980 euro, met grote kostenposten als strooigoed en muziek. Ook in Assendelft en Krommenie en in de Rosmolenwijk in Zaandam wordt overigens geld ingezameld voor Sinterklaas. Alle buurtinitiatieven vindt u hier.

Vertrouwen

De Hoofdpiet heeft er vertrouwen in dat de traditionele intocht in Wormerveer toch door zal kunnen gaan en heeft beloofd dat er voor iedereen op de Zaan nog een spectaculaire verrassing van de Acrobaatpieten te zien zal zijn. Ook vraagt hij als verassing voor Sinterklaas aan alle kinderen of zij verkleed willen komen. Rond 14:00 uur zullen de boten met het hele gevolg van de Sint aanmeren bij de Jonge Prins. Om ongeveer 14:35 uur zal Sinterklaas dan op zijn trouwe schimmel O zo Snel aan zijn bekende, feestelijke toer door het dorp beginnen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen