Energietoeslag nog steeds bij gemeente aan te vragen

Foto: Flickr / Images Money

Inwoners van Zaanstad met een inkomen tot 140 procent van de bijstandsnorm kunnen nog steeds een energietoeslag aanvragen. Wie die nog niet automatisch heeft ontvangen kan het digitale loket om de aanvraag te doen hier vinden. Er is wel een DigiD voor nodig.

De prijzen voor gas en elektriciteit stijgen en steeds meer huishoudens hebben moeite om hun energierekening te betalen. Vooral mensen met een laag inkomen en een slecht geïsoleerde woning dreigen daardoor in geldnood te raken. Voor hen is er daarom extra energiehulp.

De energietoeslag is bedoeld om te helpen met het betalen van rekeningen voor gas en elektriciteit. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het gezinsinkomen. Dat kan zijn van een uitkering, werk of pensioen. Bij een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgt men 1300, bij een inkomen tot 130 procent van die norm 1000 euro  en bij 140 procent van de bijstandsnorm 700 euro. De normbedragen ziet u hierboven. Het inkomen van (meerderjarige) kinderen die nog thuis wonen telt niet mee. De bedragen zijn netto per maand, inclusief vakantiegeld en gelden vanaf 1 januari 2022.

Reacties

Cookieinstellingen