Extra dag nodig voor reparatie noodbrug: langer omrijden

Foto: Provincie Noord-Holland

Er is een extra dag nodig om de noodbrug over de Zaan tussen Wormerveer en Wormer te repareren. Het betekent dat er al vanaf 19:00 uur op zaterdag 22 oktober geen gemotoriseerd verkeer meer over kan. Dat moet tot maandag 06:00 uur omrijden via de Prins Clausbrug.

De tijdelijke brug moet gerepareerd worden en is daardoor ook dicht voor gemotoriseerd verkeer op woensdagavond 19 oktober, van 22:00 tot 05:00 uur. Voor de scheepvaart blijft de stremming vanaf 19 oktober om 22:00 uur gelden. Fietsers en voetgangers kunnen er tijdens de werkzaamheden aan de brug gewoon gebruik van blijven maken, maar moeten wel rekening houden met kortdurende stremmingen. Met de extra afsluiting van de tijdelijke brug wil de aannemer zich ervan verzekeren dat de brug op maandag 24 oktober weer bediend kan worden.

Eén van de cilinders die nodig is om de brug te openen functioneert niet meer naar behoren en moet vervangen worden. Om te voorkomen dat ook bij de tweede cilinder storingen kunnen optreden, wordt deze preventief eveneens vervangen. Op woensdagavond 19 oktober worden beide cilinders vanaf 22:00 uur met een hijskraan uit de tijdelijke brug getild. Ze krijgen vervolgens in een fabriek in Apeldoorn nieuwe onderdelen. Op zaterdag 22 oktober worden de cilinders teruggebracht naar de Zaan en vanaf 19:00 uur teruggeplaatst.

Dat laatste is een secuur werk. Via de bovenzijde van de tijdelijke brug worden de cilinders op de millimeter nauwkeurig weer op hun paats gezet. Daarna wordt de brug getest of deze goed en veilig weer kan openen en sluiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen