Actie voor krimp luchtvaart op zaterdag 5 november

Foto: Twitter

SOS-Zaanstreek protesteert op zaterdag 5 november vanaf 11:00 uur samen met een hele reeks andere actiegroepen en burgers op Schiphol Plaza om duidelijk te maken dat de luchtvaart moet krimpen om de overlast voor omwonenden te beperken. Er wordt een protestmars gehouden die naar verwachting om 13:00 afgelopen zal zijn.

De deelnemers aan de actie roepen de regering op om het aantal vliegbewegingen te beperken tot maximaal 350.000 per jaar en zo de uitstoot te halveren van broeikasgassen, stikstofoxiden en kankerverwekkende stoffen, de luchtvaart eerlijk te belasten en veelvliegers extra te laten betalen en om af te zien van de opening van vliegveld Lelystad. Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht Airport moeten wrden gesloten voor sluiten commercieel verkeer, staat in een oproep die inmiddels bijna 7000 keer getekend is.

Binnenlandse markt

Wat Schiphol betreft moet het hubmodel versneld worden afgebouwd, omdat de tientallen miljoenen overstappers geen economische waarde vertegenwoordigen maar wel zorgen voor veel overlast en vervuiling. De luchtvaart moet worden afgestemd op de behoefte van de Nederlandse markt en vluchten naar bestemmingen die goed bereikbaar zijn met schonere vervoermiddelen zoals de trein zouden verboden of zwaar belast moeten worden. Van de nachtvluchten willen de actievoerders helemaal af.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen