BOA’s in Zaandijk bedreigd met betonboor door auto-eigenaar

Jan Hamming op pad met twee van de gemeentelijke handhavers.
Jan Hamming op pad met twee van de gemeentelijke handhavers.
Foto: Gemeente Zaanstad

Twee BOA’s zijn gisteren in Zaandijk ernstig bedreigd toen ze een auto wilden wegslepen omdat het voertuig op een laad- en losplek stond. Toen de bestuurder die in de buurt was dit zag pakte hij een betonboor en stak twee banden van de dienstauto’s lek. Vervolgens ging hij gewapend met de boor achter het duo aan, schold hen uit en uitte dreigementen.

Er moesten uiteindelijk meerdere politieagenten aan te pas komen om de man aan te houden en af te voeren, laat de gemeente vandaag weten. De gemaakte schade wordt op hem verhaald. ‘Dit is een schandalige gebeurtenis,’ zegt burgemeester Jan Hamming. ‘Deze medewerkers doen simpelweg hun werk, maar moeten vervolgens dit soort angstige momenten meemaken. Het is ongelooflijk dat iemand zich zo laat gaan en dit soort agressief gedrag vertoont. Spijtig genoeg is het geen incident meer te noemen.’

Zware straf

Volgens hem hebben de bijzondere opsporingsambtenaren ‘regelmatig te maken met asociaal en crimineel gedrag’. ‘Het is onacceptabel dat ambtenaren in functie, dat wie dan ook met dit soort gedrag te maken krijgt. Ik ben dan ook dankbaar voor de reactie van de politie en wat mij betreft kan dit soort gedrag niet zwaar genoeg besttaft worden,’ laat Hamming weten, die opgelucht is dat zijn mensen geen verdere fysieke schade hebben opgelopen. Afgelopen augustus werden twee BOA’s in Zaandam beschoten met een balletjespistool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen