Aanvraag voor vijf appartementen in plaats van woning aan de Wandelweg

Foto: Google Street View

Er is bij de gemeente een aanvraag binnengekomen voor het realiseren van vijf appartementen in of op de plek van de woning aan de Wandelweg 28, naast Pizzeria Tarantella.

De uit 1885 daterende woning met een woonoppervlakte van 112 vierkante op een perceel van 276 vierkante meter staat in een stukje Wormerveer waar de afgelopen tijd meerdere panden zijn omgebouwd tot kleinere wooneenheden.

Schuin aan de overkant staat een voormalig bankgebouw dat jarenlang een vervallen schaduw over de omgeving wierp en dat in de volksmond bekend was als ‘het pand met het vraagteken’. Daarin zitten nu vier huurappartementen.

Richting het zuiden is, aan dezelfde kant van de weg als het pand waarvoor nu een omgevingsvergunning is aangevraagd,  ook de rechterkant van de voormalige winkel van kroonluchterspecialist HPV Lumière Classique verbouwd tot woningen.

De in heel Nederland vermaarde restaurateur heeft nu een bedrijfspand in Heemskerk en de winkel en bovenwoningen op de huisnummers 44-46 zijn na een verwoestende brand in 2014 – weer – in twee delen gesplitst.

Het woon-winkelgedeelte, waarvan de fundering nog niet is hersteld, staat nog te koop.

Nieuwbouw

Even verderop verrezen tegenover het Wilhelminapark twee appartementengebouwen tussen de Wandelweg en het spoor, najarenlang gesteggel over de sloop dan wel renovatie van twee beeldbepalende villa’s. Daar gaf brand in de voormalige Drukkerij Vos de twee historische herenhuizen uiteindelijk de nekslag.

Overigens staat momenteel ook Wandelweg 42 te koop, rechts naast de vroegere lampenzaak. Ook daar passen wel een aantal appartementen in, gezien de woonoppervlakte van 191 vierkante meter en het perceel van 355 vierkante meter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen