Gemeenteraad moet weer op zoek naar een griffier

Foto: Pixabay

Zaanstad moet weer op zoek naar een giffier. De afgelopen juli beëdigde Raymond Jeene kreeg al snel daarna te kampen met gezondheidsproblemen die het hem onmogelijk maakten om zijn taak te vervullen. De werkgeverscommissie van de raad heeft nu besloten om hem eervol ontslag te verlenen.

Jeene zat nog in zijn proefperiode. De raadsleden Annemarie van Nieuwamerongen, Merel Kingma, Menno de Haas en Karin Lassooy konden zich als leden van de commissie gezien die korte arbeidsrelatie geen goed beeld vormen over het functioneren van Jeene en besloten hem voor te dragen voor eervol ontslag. Het is een persoonlijk drama voor Jeene, die zich zoveel van zijn baan in Zaanstad had voorgesteld en daar door overmacht nauwelijks aan toe is gekomen.

Voor de raad begint een nieuwe zoektocht. Per 14 oktober treedt André Maaskant aan als waarnemend griffier, zoals hij dat al ook in de maanden tussen het vertrek van Jorrit Jongbloed naar Eindhoven en de komst van Jeene deed. Marleen Catsburg en Jerry de Jong worden tijdelijk aangewezen als plaatsvervangend raadsgriffier, de functie die Maaskant nu vervult.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen